top of page

MAAK JE HUID LENTEKLAAR!

Eindelijk lente, wat een heerlijk gevoel! Fluitende vogeltjes, bloeiende bloemen, de eerste zonnestralen… Daar hebben we lang naar uitgekeken! Nu de winter voorbij is, wordt het hoogtijd om je huid lenteklaar te maken. Wij geven je graag enkele tips!  Hello lenteglow!  


Na de winter is de kans groot dat er een doffe teint achterblijft op je gelaat. Door de koude temperaturen, de regen, de wind… heeft je huid het hard te verduren gekregen. Misschien heb je ook niet altijd je scrub gebruikt. En dat is zonde!  

Tijd om daar tijdens de seizoenswisseling verandering in te brengen, zodat je die gezonde glow snel weer tevoorschijn tovert! Door wekelijks te scrubben verwijder je dode huidcellen en onzuiverheden. Sommige scrubs kunnen hard zijn voor je gelaat, maar met de Renew Scub vernieuw je je huid op een zachte wijze. De microdeeltjes van Kwarts drogen je huid niet uit en geven een stralende teint. 


 Vergeet je lichaam niet 


Ook je lichaam verdient na de winter een flinke scrubbeurt! De Vita C Body Scrub bevat extract van pompelmoespitten dat de huid voorziet van vitamine C (bye bye doffe huid!). De scrub zuivert, beschermt tegen vrije radicalen en voorkomt uitdroging.  

Tip: zet de scrub op je badrand of in de douche. Zo voorkom je dat je hem vergeet.    

Nadien is het ook belangrijk om je lichaam te hydrateren met een voedende crème. De Vita E Body Milk, een lichaamsmelk met vitamine E en een algenextract, voedt de huid en helpt ze om zich te beschermen tegen vrije radicalen. 

De sheaboter hydrateert intens. Dit ingrediënt stimuleert de celvernieuwing en herstelt zelfs de zeer droge lichaamshuid. 


SPF 


SPF is het hele jaar door onmisbaar maar omdat we tijdens de lente-en zomermaanden extra zonlicht zien, lopen we meer risico op schade door de zon. Bovendien is je huid gevoeliger wanneer je net gescrubd hebt. Daarom is het belangrijk om je huid altijd goed in te smeren met een zonnebrandcrème. Veel dagcrèmes en foundations bevatten SPF, maar dat is niet voldoende om je huid te beschermen. Voor een optimale bescherming kies je best voor een SPF50.  


Verander je routine 


Wist je dat het essentieel is om je skincare producten aan te passen aan de behoeften van je huid? De noden van je huid veranderen nu eenmaal met elk seizoen. Daarom doen we bij Riad Nagiba om de 6 maanden een nieuwe huidanalyse.  Nood aan een aangepaste skincare maak dan een afspraak voor een gratis huidanalyse. 


Houd een lenteschoonmaak 


Verzamel alle crèmes, lotions, cleansers, zonnebrandcrèmes die je vorig jaar tijdens de lente gebruikte en check de vervaldatum. Zeker wanneer het gaat om SPF. Het beschermingsniveau neemt namelijk af eenmaal je de tube of het flesje hebt geopend. 


Hoe weet je of de houdbaarheidsdatum verstreken is?  

 

Op verzorgingsproducten staat een afbeelding van een geopend potje, met een cijfer erbij. Dat cijfer geeft het maximale aantal maanden aan dat je het product na opening kan gebruiken.  

Wanneer de houdbaarheid is verstreken, vermindert de werking en kunnen zich bacteriën en schimmels ontwikkelen in het product. Die kunnen net huidproblemen veroorzaken in plaats van ze op te lossen! 

TIP:

sluit verpakkingen altijd goed af zodat er zo weinig mogelijk lucht bij je product kan komen en bewaar je potjes op een droge, koele plek, weg van direct zonlicht.   


Care Skincoach Nagiba


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page