top of page

Bescherm je huid tegen de eerste lentezonDe eerste zonnestralen op je snoet… Wat een zalig gevoel! Wanneer we die eerste zon zien, willen zo snel mogelijk naar buiten. En hoewel we nog geen 25 graden halen, let je toch beter op!

Na de winter is onze huid geen lange blootstelling aan de zon meer gewend.Moet ik al zonnecrème smeren in april?

Ja! Het lentezonnetje is nu eenmaal niet zo zacht en onschuldig als het lijkt. Wist je dat het risico van de zon geen verband houdt met het warmtegevoel, maar met de intensiteit van de UV stralen?

Daarom moet je je huid het hele jaar door beschermen tegen de schadelijk effecten van de zon. Zelfs wanneer je binnen zit! UVA-straling (deze stralen dringen dieper in de huid en zijn het meest schadelijk) gaat namelijk door glas. Wanneer je achter een raam, in de auto of in een veranda zit, kan je dus ook zonneschade oplopen.


Schadelijke effecten van de zon

We hebben zon nodig voor de aanmaak van vitamine D, wat goed is voor onze botten. Helaas zijn de schadelijke effecten van de zon veel groter.

Voor voldoende vitamine D hebben we zo’n 10-15 minuten zonlicht per dag nodig. Breng je onbeschermd meer tijd door in de zon? Dan loop je al risico op schadelijke effecten:

  • vroegtijdige huidveroudering

  • zonnebrand en huidbeschadiging

  • schade aan de ogen

  • een verzwakt immuunsysteem

  • en zelfs huidkanker"Het enige goede antwoord op de zon is een goede zonnebescherming."

- Dr. Barbara StrumZorgeloos in de zon

Dankzij de nieuwe Sun Care lijn van Care Personal Beauty kan jij voortaan zorgeloos genieten van het zonnetje! De zeer hoge beschermingsfactor voorkomt zonnebrand, pigmentvlekken en huidveroudering door de zon.

MAAR… onze zonneproducten gaan veel verder dan louter beschermen. Ze bevatten ook actieve ingrediënten die verstevigend, hydraterend en voedend werken. Daarnaast selecteerden we de nieuwste generatie zonnefilters die de huid en het milieu respecteren. Bovendien zijn al onze zonneproducten waterbestendig en geschikt voor de gevoelige huid.

De Sun Cream Face met SPF50+ heeft een hele hoge bescherming en is ideaal voor dagelijks gebruik. Het geheim ingrediënt Carnosine heeft een krachtige anti-age werking. Hyaluronzuur vermindert de vorming van rimpels en fijne lijntjes en maakt de huid voller.

Worden je armen en benen blootgesteld aan UV stralen? Dan is de Sun Milk Body met SPF50+ jouw nieuwe BFF. De melk voedt diep en helpt bij de verzorging van een zeer droge huid.

Ben je toch verbrand? Dan heb je waarschijnlijk onvoldoende gesmeerd! Onze Aftersun Lotion is jouw redder in nood! De lotion verzacht, hydrateert en kalmeert de beschadigde huid onmiddellijk.Hoe vaak smeren?

Breng je zonnebescherming steeds 30 min voor blootstelling aan de zon aan. Je smeert best meermaals per dag afhankelijk van je huidtype, je activiteit en de intensiteit van de zon. Na 2 uur vermindert de werking van zonnefilters al. Wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen, zweet of je lichaam afdroogt, moet je meteen opnieuw smeren.


Wat breng je eerst aan zonnecrème of dagcrème?

Breng de Sun Cream elke ochtend aan na jouw dagcrème. Onze verschillende dagcrèmes zitten boordevol actieve ingrediënten die jouw huid voeden om mooi ouder te worden. Deze kunnen beter inwerken als je je dagcrème vóór je zonnecrème aanbrengt.


Laat je huid wennen

Ben je helemaal ingesmeerd en klaar om te zonnebaden? Ga niet meteen langdurig in de zon zitten, maar bouw de blootstelling langzaam op. Tussen 12 en 15u is de zon ook het krachtigst. Probeer tijdens deze uren uit de zon te blijven. Kan je er toch niet aan weerstaan? Bescherm je dan extra goed!


Voor meer informatie kan je vrijblijvend terecht bij Care SkinCoach Nagiba. Wil je nu een GRATIS huidanalyse? Contacteer HIER via onze website om een afspraak in te plannen.Volg ons laatste updates via Facebook, Instagram, InstaSkinCoach166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page